Total de visualitzacions de pàgina:

PRESENTACIÓ

Som Antoni i Carlos, alumnes de l’assignatura “Iniciació a l'educació literària i lingüística" de la Capacitació de Valencià a la Universitat Catòlica de València. Anem a enfocar el nostre blog com una ferramenta d'ajuda destinada a alumnes de parla anglesa de l'ESO i el Batxillerat que cursen l'assignatura de Valencià.


divendres, 23 de desembre del 2011

Activitat 3: Anem a cuinar

   La gastronomia és una part bàsica de la cultura de cada poble, al igual que la llengua. Menjar és un plaer però cal primer conèixer els aliments i saber cuinar-los. Per a tindre una bona salut cal seguir una dieta sana; la més valorada actualment és la Mediterrània, gràcies al ser rica, variada i equilibrada. 

   La piràmide dels aliments és un esquema dels diferents grups d'aliments i de les racions que n'hem de prendre al dia. Està construïda de tal forma que els aliments que es troben a la base són més importants en la nostra dieta que els aliments que es troben en el vèrtex superior.
   La piràmide està constituïda per set grups d'aliments, que són els següents:
  1. Dolços i llaminadures
  2. Olis i fruits secs
  3. Llet i derivats
  4. Carn, peix, ous i llegums
  5. Verdures i hortalisses
  6. Fruita
  7. Pa, pasta, arròs i cereals




   Ací teniu vocabulari específic dels aliments amb la seua corresponent imatge:

   Vos adjuntem una web de receptes valencianes molt interesant, bon profit:

Exercici 1: el 27 de gener de 2012 mostrarem imatges sobre el vocabulari anterior i heu de dir el seu nom en valencià i anglès.
Exercici 2: exposa a classe el mateix dia, en valencià, una recepta típica del teu país de forma individual o en parelles.

Paella valenciana 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada