Total de visualitzacions de pàgina:

PRESENTACIÓ

Som Antoni i Carlos, alumnes de l’assignatura “Iniciació a l'educació literària i lingüística" de la Capacitació de Valencià a la Universitat Catòlica de València. Anem a enfocar el nostre blog com una ferramenta d'ajuda destinada a alumnes de parla anglesa de l'ESO i el Batxillerat que cursen l'assignatura de Valencià.


dilluns, 26 de desembre del 2011

Activitat 6: Música mestre

   La música és l'art que es manifesta en l'organització dels sons i els silencis en el temps. És l'art de la generació, manipulació i combinació –en simultaneïtat o en successió— dels sons, produïts per veus humanes o per instruments, a la recerca de la bellesa formal i/o de l'expressió d'emocions, o de complir certes funcions, i produint missatges dotats d'unitat, continuïtat i coherència.

   La Comunitat Valenciana és famosa a tota Espanya per les "Bandes de música" dels pobles i agrupacions de tabalets i dolçaines anomedades "Muixerangues". A més a més, posseeix nombrosos grups musicals i cantautors.

Archivo:Banda de Música La Lira de Monforte - Año 1982.jpg

   Ací vos presentem alguns dels artistes musicals, importants per composar en valencià i català. Alguns d'ells han marcat una etapa en la cultura valenciana i catalana, sent molt estimats per la societat. Teniu la seua bibliogràfia a la Wikipedia i els vídeos de les cançons que més ens agraden d'ells:

 

   És fàcil tindre problemes amb la lletra de les cançons, no vos preocupeu, en estos enllaços podeu consultar-les:

Exercici: dugueu el 17 de febrer de 2012 una cançó en valencià o català, en un CD, DVD, pen-drive..., la lletra en paper i canteu-la a classe de forma individual o en grup fins a 3 persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada