Total de visualitzacions de pàgina:

PRESENTACIÓ

Som Antoni i Carlos, alumnes de l’assignatura “Iniciació a l'educació literària i lingüística" de la Capacitació de Valencià a la Universitat Catòlica de València. Anem a enfocar el nostre blog com una ferramenta d'ajuda destinada a alumnes de parla anglesa de l'ESO i el Batxillerat que cursen l'assignatura de Valencià.


dilluns, 26 de desembre del 2011

Activitat 8: La televisió

   A la Comunitat Valenciana tenim diverses cadenes de televisió; hi ha autonòmiques i comarcals on es parla en valencià. La més popular és Canal 9, i Punt 2 posseeix més programes en valencià i és més cultural. La televisió comarcal de La Costera és Comarcal TV. A Catalunya també hi ha moltes, no en llengua valenciana sinó en catalana; la TV3 és la més important, després el Canal 33 i el Canal Super3 (infantil).
   Si voleu consultar l'oratge, les notícies, la programació, les sèries o els esports, ací vos deixem un parell d'enllaços:






   Trau la llengua és un programa molt divertit i molt interesant que cada setmana recull pels pobles i participacions de la gent al seu Facebook (https://www.facebook.com/traulallengua) paraules d'una temàtica (expressions populars, gastronomia, astres, música, literatura...). T'explica l'origen i evolució de la paraula, expressions populars, ús que se li dóna, modificacions en la forma d'escriure-la o pronunciar-la segons la zona geogràfica, trava llengües... 
   El presenta Eugeni AlemanyTrau la llengua i es retransmeteix a Canal 9, els diumenges a les 21:30. De veritat que és un bon programa d'entreteniment i curiós. Este és el seu enllaç:






Exercici: mira l'oratge a qualsevol de les cadenes anteriors i exposa el 2 de març de 2012 en valencià el temps que farà esta setmana a Espanya. Pots utilitzar la pissarra digital, murals...


3 comentaris:

  1. És una llàstima que no s'utilitze correctament el Canal9, jo ja fa temps que vaig deixar de vore'l. En canvi la web de tv3.cat la segueixo molt, està molt bé.
    També podeu provar la ib3, que és la cadena balear.

    ResponElimina
  2. Abans hi havia més cadenes comarcals però per problemes econòmics han desaparegut un fum. Punt 2 té més programes en valencià i culturals. No sabiem l'ib3, gràcies pel comentari.

    ResponElimina
  3. Hola a tots,
    enhorabona pel blog, està molt bé això de plantejar-lo com a panell d'activitats possibles tot utilitzant les noves tecnologies.
    Veig, a més, que entre vosaltres hi ha hagut "connexió" blocaire!

    Salutacions

    Jordi Oviedo

    ResponElimina